Zarząd Spółdzielni poszukuje pracownika na stanowisko: Głównego Księgowego.

Oferty prosimy kierować pod adresem: Mała Spółdzielnia Mieszkaniowa "Jutrzenka" w Elblągu, ul. Legionów 28/1, 82-300 Elbląg, lub na maila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w terminie do 05 lipca 2020r.

Skontaktujemy się z wybranymi osobami.

Zakres wykonywanych zadań obejmuje w szczególności:

• prowadzenie ksiąg rachunkowych Spółdzielni, zgodnie z obowiązującymi przepisami (ustawa o rachunkowości, ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych),
  • sporządzanie rocznych sprawozdań finansowych Spółdzielni,
  • przygotowywanie dla Zarządu i Rady Nadzorczej informacji dotyczących gospodarki finansowej Spółdzielni,
  • sporządzanie deklaracji podatkowych (PIT, CIT,VAT) i ZUS oraz terminowe regulowanie zobowiązań publiczno-prawnych,
  • sporządzanie list wynagrodzeń, naliczanie zaliczek na podatek dochodowy od osób fizycznych i składek ZUS, sporządzanie rocznych informacji PIT 11/8B,
  • opracowywanie regulaminów gospodarki finansowej Spółdzielni,
  • rozliczanie kosztów gospodarki zasobami mieszkaniowymi i uzgadnianie w systemie czynszów,
  • sporządzanie rocznych planów finansowych Spółdzielni w zakresie kosztów i przychodów oraz remontów finansowanych z funduszu remontowego,
  • tworzenie pism i innych dokumentów,
  • wykonywanie innych czynności zleconych przez Prezesa Zarządu.

Wymagania:

• średnie lub wyższe wykształcenie o profilu ekonomicznym lub rachunkowości,
  • doświadczenie zawodowe minimum 3 lata na stanowisku głównego księgowego lub 5 lat na samodzielnym stanowisku w księgowości,
  • dodatkowym atutem będzie doświadczenie w księgowości Spółdzielni Mieszkaniowych i znajomość programu księgowego "symfonia",
  • niekaralność,
  • znajomość obsługi komputera, w tym środowiska Windows i pakietu Office,
  • umiejętność pracy w zespole,
  • samodzielność,
  • umiejętność organizacji własnej pracy.

W treści CV proszę zamieścić klauzulę zgody na przetwarzanie danych osobowych.
 „Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit.a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)”.

Informujemy, że dostarczone aplikacje zostaną zniszczone niezwłocznie po zakończeniu procesu rekrutacji.

Elbląg, dnia 05.06.2020r